Over ons

Wie wij zijn

Illuminar is een creatief ontwerp en productiebedrijf op het gebied van verlichting. Wij steven er naar om unieke lampenkappen te produceren die gemaakt zijn van duurzame materialen. Bij elke lamp benutten wij de eigenschappen van het materiaal, waardoor elke lampenkap een unieke uitstraling krijgt.

Wat wij doen

Wij ontwerpen en ontwikkelen onze eigen series lampenkappen die wij ook zelf produceren. Doordat wij het complete productieproces in de hand hebben zijn wij flexibel in ontwerp en in productiecapaciteit. Daarbij komt natuurlijk het feit dat elke lampenkap 100% Dutch design is!

Duurzame lampenkappen

Alles wat wij maken doen wij vanuit een duurzaam oogpunt. Zo optimaliseren wij alle ontwerpen zodat er zo min mogelijk restmateriaal is, en recyclen wij al ons restmateriaal. Alle materialen waar wij mee werken zijn van verantwoorde afkomst. Het karton waar wij de lampenkappen van maken bestaat voor 80% uit gerecycled karton, de overige 20% wordt gemaakt van hout dat gewonnen wordt uit duurzame bossen in Noorwegen. Voor elke boom die gekapt wordt, worden er 2 geplant, dat is nog eens duurzaam!